Ei pidä kadehtia mitä muilla on, vaan tehdä omasta elämästä sellaisen kun haluaa!

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

nivelsairaus

Mä en ole käynyt täälä muutamiin päiviin. Mulla oli lääkäri tiistaina, joka pisti vähän hiljaiseksi. Mulla on noin vuoden ajan  nivelet reistailleet. Lääkäri sanoi että se oli määrittelemätön niveltulhdus. Jota sitten vuoden ajan lääkittiin niin kortisooni piikeillä ja reumalääkkeellä.
Nyt oli sit taas yksi nivel kipeä. Sain taas kortisooni pistoksen jalkaan koska, muuta ei voi raskauden takia voi antaa. Toisaalta en ole innostunut myöskään suun kautta annettavasta reumalääkkeestä, joka on sama lääke jolla lääkitään syöpä potilaita. Eli aika jytkyä kamaa. Toisaalta ottavat kivut täysin pois.
Juuri ennenkuin olin lähdössä pois vastaanotolta, lääkäri huomasi minulla kynsimuutoksen, ja nyt sairaus on sitten virallisella nimellä nivelsairaus joka liittyy psoriin. Eka tunne oli helpottunut, mutta sit taas vähän hirvitti että se oli nyt sit siinä. Tämä on asia jonka kanssa saan elää loppu elämän. Nyt täytyy vaan yrittää suhtautua asiaan.

6 kommenttia:

  1. Voi ei, elämä ei aina ole reilua. Toisaalta kantapään kautta olen saanut kokea, että jos diagnoosi ei ole kuolemaksi, niin kyllä sen kanssa oppii elämään. =)

    VastaaPoista
  2. Nojoo, sairastaahan nuo ihmiset pahempiakin juttuja. Se on vaan sit kun omalle kohalle sattuu niin, meinaa masentua. Varsinkin kun saa niin nuorena. Toisaalta onhan tässäkin sairaudessa parempiakin jaksoja. Ja jokaiselle nyt yleensä tulee jotain ennemmin tai myöhmmin. Onneksi lääketiede on hyvin kehittynyttä.

    VastaaPoista
  3. Yleensä "sairailla" ihmisillä on paremmat elintavat, kun joutuvat niihin ihan erilailla kiinnittämään huomiota. Itsellänikin loppui lopullisesti tupakointi pari vuotta sitten ja liikuntaa olen joutunut lisäämään, näitä tuskin olisi tapahtunut ilman sairastumista. Samoin ruokavalio on parantunut entisestään, kun joutuu ihan tosissaan kiinnittämään huomiota, siihen mitä voi syödä.
    Eli alkujärkytyksen jälkeen vaan etsimään niitä positiivisia puolia, kyllä niitäkin löytyy... =)

    VastaaPoista
  4. Koo, kiitos kannustuksesta:)
    Joo mäkin lopetin noin vuosi sitten tupakoinnin, kun kuulin ettei se sovi tän sairauden kaa. Eikä oikeastaan kenellekkään jos tarkkoja ollaan;) Ruokavaliota voisin minäkin parantaa, mut se meinaa aina vähän lipsua;)
    Saanko kysyä mihin itse olet sairastunut?

    VastaaPoista
  5. Puoltoista vuotta sitten todettiin vaikea astma ja home- ja pölyallergiat. Pohjalla mulla on pahat eläin- ja siitepölyallergiat.
    Diagnoosia edelsi lähes kaksi vuotta kestänyt jatkuva työperäinen sairastelu, joka päättyi vuosi sitten lääkärin passittaessa mut sairaslomalle toistaiseksi. Silloin olin siinä kunnossa että jouduin töissä kulkemaan jopa yhden kerroksen matkan hissillä, kun keukot ei kestänyt rappusten nousua.
    Nyt vihdoin alan olemaan melko normaalissa kunnossa mutta pieninkin sairastelu ja lipsuminen lääkityksessä kostautuu välittömästi.

    VastaaPoista
  6. ou nou!! No ei toikaan kyllä kivalta kuulosta!! :(

    VastaaPoista