Ei pidä kadehtia mitä muilla on, vaan tehdä omasta elämästä sellaisen kun haluaa!

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Lasten kasvattaminen

Olen tällä viikolla ollut paljon kotona. On ollut synttäri kekkereitä ja ollaan muutenkin tavattu lapsia niin kotona kun kylässäkin. Jokanen vanhempihan yrittää kasvattaa omaa lastansa niin hyvin kun voi. Tai toivottavasti ainakin yrittää:).. Jokanen kasvattaa omalla tavalla. Olen aina itsekkin ajatellut että jokainen tavallaan. Ihmiset ovat kaikki erillaisia, lapset ovat kaikki erillaisia. Ei voi olettaa että kaikki kasvattaisi lapsensa samalla tavalla. Kuitenkin aina vaikka yrittää, niin vaikka ei välttämättä kritisoi toisten kasvatusta niin väkisin vertaa miten itse kasvattaisi.. Itse ajattelee et joku on liian ankara, joku lellii ja jollain on jokin vapaakasvatus et saa tulla ja mennä miten haluaa. Turha on tietty vertailla, on ihan sama kenen lapsi on ekana oppinut konttaamaan tai puhumaan, sittenhän sen näkee kun jokaisen lapsi on aikuinen kuinka hyvin kenenkin lapsi pärjää mailmalla. Sitten voi alkaa vertailemaan jos silloinkaan tarpeen.
Vaikka tässä muutamassa vuodessa on ehtinyt nähä monien eri kasvatusmenetelmiä, ja jokaisesta mulla olisi varmaan jotain sanottavaa, ja monilla minun tavastani, niin toivoisin et muutama perusasia opetettaisiin kaikille lapsille kasvatus menetelmästä ja erillaisuudesta huolimatta.
- olla kohtelias
- kunnioittaa  vanhempia ihmisiä. Mikä mielestäni tarkoittaa sitä että kaikkien vanhempien tulisi saada komentaa ja kasvattaa myös toisten lapsia. Jos oma lapsi on sitä mieltä et hänelle ei kukaan muu saa sanoa mitään paitsi oma isi ja äiti niin miten tämä lapsi voi silloin ikinä kunnioittaa toisia aikuisia? Tämä on niin tärkeä asia, ja perusta niin monelle asialle.
- Osata kiittää.
- Ei rikkoa toisten tavaroita. Tai ottaa toisten tavaroita ilman lupaa.
- Osata sanoa anteeksi.
- Osata arvostaa niin ruokaa kun tavaroitakin.

Jos noi asiat/arvot edes osattaisiin opettaa lapsillemme niin tämä yhteiskunta voisi toimia vähän paremmin. Kukin sitten opettaa tavallaan mut  toisten ihmisten kanssa pitäsi osata tulla toimeen.
En nyt kirjoituksessani kritisoi että tuttavani kasvattaisi lapsia mitenkään väärin! Mutta on vaan ollut jännä nähdä miten kaikki tekevät sen niin erillailla. Ja tuo tiivistelmä oli vain minun mielipiteeni mitä pitäisi jaksaa opettaa ja mihin pitäisi panostaa. Jokainen tekee sit omalla tavallaan. En oikeastaan tiedä mihin tällä pyrin mutta tulipahan vaan taas mieleen:)
Asiasta kukkaruukkuun. Tässä meidän rämäpää joka nukahti eilen illalla iltapala pöytään:)

Tämän päivän 3 positiivista asiaa olivat.
1. Oli ihana helle päivä.
2. Koti oli siisti joten ehdin hyvin touhuta Joonan kanssa kaikkea kivaa,
3. Ehdin nähä ystäviä  ja syödä hyvän salaatin.




2 kommenttia:

  1. Onko söpömpää kuin nukkuva lapsi - ja vielä kesken kaiken...!

    Ikuisuuskysymyksiä nuo lastenkasvatus asiat.

    Helteistä jatkoa!!!

    -Pia-

    VastaaPoista
  2. elä muuta sano! Kiva kun piipahdit:)

    VastaaPoista