Ei pidä kadehtia mitä muilla on, vaan tehdä omasta elämästä sellaisen kun haluaa!

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Luonne vai uhma?

Tarkka Joona!
Välillä miettii et nauraisiko vai itkisikö? Meidän Joona on niin tarkka kaikesta. No otetaan yksi esimerkki, kun oltiin kaupassa yksi päivä, ja oltiin jo maksettu kassalla, niin  Joona ei voinut mennä ulos kaupasta ennekuin kaikki kärryt olivat järjestyksessä. Ja jos hänet menee keskeyttämään niin saa hillittömän hepulin.
Jos tulee pienikin pisara vettä paidalle, niin alkaa huuto. TÄMÄ ON ihan märkä!
No tänään pestiin sitten hampaita. Me leikitään aina että hampaat ovat muumeja, ja käydään läpi kaikki muumit. Ja lopuksi pestään aina koko muumitalo joka on Joonan kieli. No tänään sit mamma oli vähän väsynyt ja unohdin muumitalon. Huuhtelin hammasharjan kunnes Joona yhtäkkiä hoksasi ja sanoi: mamma DU GLÖMDE MUUMI HUSET! Johon minä sitten taas yritin että pestään muumitalo sitten huomenna. Ja eiköhän se hullu huuto alkanut taas.
No sitten toinen päivä,  pissalle ennen nukkumaan menoa. Joona oli pissannut valmiiksi ja veti housuja ylös. Mä olin jo puolivälissä yläkerran rappuja kun alkoi hillitön itku taas. Mä kysyin että mikä hätänä? Joona siihen että:- Lahkeet ovat huonosti. Mä sanoin että ei se haittaa, otetaan kohta ne pois kun kuitenkin laitetaan yökkäri. Mutta Joona vaan jatkoi itkuaan. Sanoin et tule yöls niin otetaan ne hopusut pois.
Joona käveli rappusia ylös niiskuttaen, ja melkein hyperventiloiden kun lahkeet olisivat huonosti. Siis miten voi olla noin tarkka? Onko uhma vai mikä ihme? Mä yrtitän aina taistella viimeseen asti noissa jutuissa etten anna periksi. Ettei se nyt ole niin paha asia vaikka kärryt ei ole rivissä tai lahje kunnolla. Ettei Joonasta tulisi ihan hullu noitten juttujen kaa. Mut välillä kyllä mietityttää että taistelenko turhaan tollasten kuitenkin pienten asioiden kanssa? Väsytänkö itseni turhaan? Helpommallahan sitä pääsis kun vaan laittaisi ne lahkeet heti ja pesisi muumitalon. y.m.
Mietityttää et onko tää jotain uhmaa? vai onko Joona vaan niin tarkka luonteeltaan?Koska toisaalta sillä on ollut noita juttuja niin kauan kuin muistan. Ja pitäisikö Jononan kaa taistella näitä asioita vastaan vai onko se ihan turhaa?



 

1 kommentti:

  1. Lasten johonkin ikään kuuluu pilkuntarkka rutiinien noudattaminen. Jos jotain on alettu tehdä järjestyksessä ja sanoilla a-b-c, niin b:n yli ei saa hypätä ja a ei voi olla viimeinen. Eli on normaalia. Johonkin pisteeseen asti. Mutta missä se piste menee? Kandee ehkä kysyä neuvolasta, että mihin asti se on normaalia ja ok ja miten siihen ruttuiseen lahkeeseen voisi alkaa totuttelemaan, että muihinkin asioihin voi keskittyä. Mut siis oikeasti sellainen tarkka vaihe kuuluu asiaan, joillain tarkemmin ja joillain lyhyesti sinne päin :) Ja siinä järjestyksessäkin pitäis jossain vaiheessa taas pystyä joustamaan, että vaikka nukkumaan mennessä hampaat voi pestä ennen potalla käymistä tai vasta kun on jo yöpuku, ja huomenna toisinpäin, jos näin pääsee jostain syystä käymään (meillä ainakin pienempi häiritsee järjestystä omilla touhuillaan, ja vähän vaihtelee aina mitä tehdään ja kummalle ja koska, ja aluksi se oli ihan katastrofi, mut nyt isompi ei ole oikeastaan moksiskaan, iloisin olisi tietysti jos hampaita ei pestäis koskaan...). Tulipa pitkä teksti ;) Ihan huippua, että pohdit Joonan juttuja, tulee mietittyä omia tenavia ja niiden touhuja kans <3

    VastaaPoista