Ei pidä kadehtia mitä muilla on, vaan tehdä omasta elämästä sellaisen kun haluaa!

torstai 3. helmikuuta 2011

miksi rahasta ei saa puhua?

Tänään ei todellakaan ollut hyvä päivä! Ensinnäkin Joona on kitissy koko päivän siis tarkoitan KOKO päivän. Se on ihanaa kun odottaa yhteistä vapaa päivää ja sit toinen vinkuu koko ajan! Mamma ja vill int äta, mamma ja vill int sova. ja vill ha, ja vill int, ja vill....arghhh vähemmästäkin tulee hulluksi.

Kävin tänään myös optikolla. Ja minun pitäisi hankkia silmälasit. Ekaks olin ihan innoissani, jeee mä saan silmälasit, aion ostaa niin makeet, et.c. Sit menin kiertelee silmälasi kauppoja ja huomasin että ne ovat ihan sika kallita! Se siitä.. Noh ehkä vielä löydän kohtuu hintaiset ja kivat:) vähän pitää olla taas maltillinen, eikä vaan ajatella kaikki tänne mulle heti.


Matkalla kotiin mietin että minä ja mieheni valitetaan nykyään aika paljon rahasta, ja puhutaan siitä aika usein ystäville ja jopa sukulaisille, siis kuinka tiukkaa on y.m. Joittenkin kanssa siitä voi puhua mutta toiset menevät ihan vaikeeksi. Se on jotenkin outa? Pitääköhän ihmiset yleensä sitä epäkohteliaana puhua rahasta? vai eivätkö jaksa kuunnella valitusta vai mikä ihme siinä on ettei siitä voi puhua suoraan? Vai eivätkö tiedä mitä sanoa? Eihän se saa olla pääasiana kun istutaan iltaa mutta mielestäni siitä pitäisi saada ja tulisi jopa puhua. Meidän arkea se ainakin alkaa olemaan että aika usein joutuu penniä venyttämään. Ja se aina välillä painaa mieltä. Meillä nyt ei ole niin paha tilanne vielä kuin monilla. Mutta jos ei rahasta saa puhua niin en ihmettele näitä perheitä jotka tekevät itemurhia kun ovat asiansa kanssa ihan yksin. Kaikesta pitäisi puhua ja tulisi puhua. Myös rahasta, mutta tämä nyt on vaan mun tämäm päivän ajatus. Eikä sitä ihminen joka on rahallisissa vaikeuksissa tarvitse välttämättä mitään ratkaisua asiaan tai sääliä, vaan ymmärrystä ja tukea kanssa ihmisiltä.
Ja jos joku nyt ymmärsi väärin et, meillä on joku rahallinen kriisi ja aiomme tappaa itsemme:) Ja että olen jotenkin katkera jollekkin tutulle  niin, EI siis ollenkaan ole kyse sellaisesta vaan ajatuksesta että, kaikilla on jotain arkisia asioita jotka joskus painavat mieltä, on ne sitten mitä? Niin muistakaa kaikki pitää toinen toisistanne huolta ja ennekaikkea jaksaa kuunnella ystäviänne:)

4 kommenttia:

  1. Saa puhua! Pitää puhua! Mä kerron aina kaikki iloni ja suruni just siksi! Että ens kerra kun joku kysyy mitä kuuluu vastaat vaan että ihan paskaa (:

    VastaaPoista
  2. Ja tror, att som en som e "fattig" dvs. måst spara, kan int köpa ens allt man sku behöva (t.ex. då du å dina glasögon) e de sällan svårt att tala om pengar, beror såklart på personen, men de e en så vardaglig sak man måst fundera på HELA tiden, att de känns helt naturlit att tala om de. Men de kan vara svårare för dom, som har ganska bra me pengar. Om en som har mindre berättar om problemen, kanske den me mera pengar känner sej skyldig å tänker att den borde hjälpa... Fast de e ju int alls frågan om de heller, som du sa så vill man ju bara tala om saker som e aktuella. De kan vara lite knepigt :) Men ja brukar bara prata på utan att bry mej... :D

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Jag köpte mina glasögon med Visa, osamaksu.
    Men du har rätt det finns olika ``fattiga``. En funderar har den råd med Höna till middag medan andra funderar hur den skall få betalt oljan och räkningarna. Alla tvinnar bara på olika summor. Men på slutet av månaden kan det ändo finnas typ lika lite på bådas konton. Levnads standarden e bara olika hos folk. Att jo visserligen sku vi sälja andra bilen redan bort skulle vi vara ``rikare``..

    VastaaPoista